Mosselen op Provençaalse wijze

INGREDIENTEN

  • 2 kg mosselen
  • 1 ui in stukken gesneden
  • 3 trostomaten, in kwarten gesneden, pitjes verwijderd en in stukken gesneden
  • 1/2 venkelknol in stukken gesneden
  • 1 knoflookteentje
  • olijfolie
  • 1 glas droge witte wijn
  • takje tijm
  • blaadje laurier
  • takje rozemarijn
  • peper en zout
  • handje gehakte bieslook

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 2 personen

RUBRIEK : Visrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Verhit de olijfolie in mosselpan, fruit ui en venkel.
  2. Stukjes tomaat en knoflook erbij.
  3. Kruiden met peper en zout.
  4. Overgieten met wijn.
  5. Zachtjes laten stoven.
  6. De goed gekuiste en gespoelde mosselen erbij samen met laurierblaadje,de verknipte rozemarijn en tijm.
  7. Deksel op pan en op hoog vuur koken.
  8. Af en toe de pan goed schudden.
  9. Als de mosselen geopend zijn, van vuur nemen en nog even afgedekt laten staan.
  10. Bij het serveren bestrooien met bieslook.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Mosselen, Provençaalse, vis, zee Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: