Warm: taartjes met zalm en groene asperges

INGREDIENTEN

  • 1 vel kruimeldeeg
  • 1 vlootje kaas met fijne kruiden
  • 1 bos groene asperges
  • 300 gr verse zalmfilet
  • 4 eiwitten
  • 1 dl room
  • (versgemalen) peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 8 personen

RUBRIEK : Voorgerechten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Leg het deeg op het bakpapier in een grote taartvorm.
  2. Druk de randen goed aan, doorprik het deeg met een vork en laat dit deeg 10 minuten bakken in een voorverwarmde oven (op 180° C).
  3. Kook de asperges – ongeschild – in ruim en gezouten water.
  4. Laat de asperges 6 minuten koken en giet ze af.
  5. Klop de room op.
  6. Verwarm de oven voor op 180°C.
  7. Prak de kruidenkaas met een vork, voeg de room en de eiwitten toe.
  8. Klop met een garde en kruid naar smaak met peper en zout.
  9. Snijd de zalmfilet in kleine stukjes.
  10. Schik de asperges in een waaiervorm op de taartbodem, met de puntjes naar het midden. Verdeel hier de stukjes zalm over.
  11. Overgiet met het roommengsel en plaats de taartvorm gedurende ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven totdat het geheel goudgeel begint te kleuren.
  12. Dien warm op, als voorgerecht of als hoofdgerecht, eventueel met een salade.

Gepost door Pauline


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
zalm, taart, kruimeldeeg, asperges, groen Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: