Leg het deeg op het bakpapier in een grote taartvorm.
Druk de randen goed aan, doorprik het deeg met een vork en laat dit deeg 10 minuten bakken in een voorverwarmde oven (op 180° C).
Kook de asperges – ongeschild – in ruim en gezouten water.
Laat de asperges 6 minuten koken en giet ze af.
Klop de room op.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Prak de kruidenkaas met een vork, voeg de room en de eiwitten toe.
Klop met een garde en kruid naar smaak met peper en zout.
Snijd de zalmfilet in kleine stukjes.
Schik de asperges in een waaiervorm op de taartbodem, met de puntjes naar het midden. Verdeel hier de stukjes zalm over.
Overgiet met het roommengsel en plaats de taartvorm gedurende ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven totdat het geheel goudgeel begint te kleuren.
Dien warm op, als voorgerecht of als hoofdgerecht, eventueel met een salade.