Scholrolletjes (gepocheerd) met een kruidensausje

INGREDIENTEN

  • 800 gr scholfillet
  • 1 dl witte wijn
  • venkel
  • sap van een citroen
  • margarine
  • 2 el fijngehakte citroenmelisse
  • 2 el fijngehakte dille
  • 2 el fijngehakte kervel
  • 1 dl room
  • maiszetmeel
  • enkele takjes dille
  • peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 90 minuten

AANTAL PERSONEN : 6 personen

RUBRIEK : Visrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Besprenkel de visfilet met citroensap.
  2. Rol de visfillets op.
  3. Reinig de venkel.
  4. Snijd de blaadjes van de venkel en bewaar ze als garnering.
  5. Halveer de knol in de lengte, verwijder de kern en snijd de rest in julienne.
  6. Fruit de venkel in margarine.
  7. Voeg de wijn toe en laat sudderen tot de venkel gaar is.
  8. Leg de visrolletjes erin en pocheer deze gaar.
  9. Wanneer de vis gaar is, haal deze dan uit het pocheervocht.
  10. Voeg de room en groene kruiden toe aan het vocht en laat even doorkoken.
  11. Bind eventueel bij met maiszetmeel.
  12. Breng op smaak met peper en zout en werk af met een takje dille.

Tip : serveer met krielaardappeltjes.

Gepost door Jonas


 

REACTIES :

Geschreven door Ferdinand  op 24/1/2008


Venkel heeft een zeer typische smaak en is rijk aan vitamine C en ijzer. Zeker en vast een aanrader!



Geschreven door Gerard  op 12/2/2008


Je zal ongetwijfeld anijs met deze typische smaak bedoelen.



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Gepocheerde scholrolletjes met een kruidensausje, venkel, venkelknol, garnering, schol, maiszetmeel, dille, margarine, witte wijn, wijn, vis, vissaus, vissauzen Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: