Zeeduivel Saganaki

INGREDIENTEN

  • 4 grote zeeduivelfilets
  • 1 kleine venkelknol
  • 1 rode chilipeper
  • 2 bosuien
  • 75 ml olijfolie
  • 175 ml droge witte wijn (liefst Chardonnay)
  • 125 gram feta (liefst Griekse)
  • zout en peper

BEREIDINGSTIJD : 90 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Visrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Snijd de blaadjes van de venkel en bewaar ter garnering.
  2. Halveer de knol in de lengte, verwijder de kern en snijd in schijfjes.
  3. Hak de chilipeper fijn en bewaar wat van de zaadjes. Hak ook de bosuien fijn.
  4. Verhit de olie in een grote, zware koekenpan of braadpan en roerbak de venkel, de chilipeper en de bosuien op halfhoog vuur 4 à 5 minuten.
  5. Blus af met de wijn.
  6. Kruid de vis met zout en peper en leg in het groentemengsel.
  7. Sluit de pan en laat 5 minuten sudderen tot de vis net gaar is.
  8. Open de pan en verkruimel de feta over het geheel.
  9. Warm het geheel even door, terwijl u de pan regelmatig heen en weer schudt (niet meer laten koken).
  10. Leg de visfilets op vier voorverwarmde borden en lepel de saus erover.
  11. Garneer met het achtergehouden venkelgroen.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: