Zeetong à la Meunière

INGREDIENTEN

  • 2 zeetongen (ontveld) 
  • 2,5 eetlepels olie 
  • 60 gram boter
  • 30 gr bloem
  • 1/2 eetlepel citroensap
  • 1,5 eetlepel fijngehakte peterselie
  • peper (uit de molen) en zout
  • citroen (garnering)

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 2 personen

RUBRIEK : Visrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Meng een beetje peper en zout (naar smaak) onder de bloem in een diep bord.
  2. Haal de tongen door de bloem.
  3. Verhit de olie samen met +/- 15 gr boter in een pan en bak de vis gedurende ongeveer 4 minuten per kant op een matig vuur.
  4. Neem de tong uit de pan. 
  5. Fileer ze met behulp van een lepel, beginnend aan de kopzijde van de vis. Duw de graat voorzichtig los van de vis.
  6. Wrijf de pan schoon met keukenpapier.
  7. Voeg de rest van de boter toe en laat het smelten.
  8. Meng het citroensap en de peterselie door de boter en schenk direct over de tong.
  9. Garneer met een schijfje citroen.


 

REACTIES :

Geschreven door Hugo De Prins op 19/1/2009


Belangrijk is de zeetong te zouten op voorhand en ze een paar uurtjes te laten staan in de ijskast. Daarna gewoon wassen en verder gaan. Het resultaat is een fijnere smaak.



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: