Koud: komkommercocktail met kaas en garnalen

INGREDIENTEN

  • 1 komkommer
  • 120 gr grijze garnalen
  • 120 gr jonge kaas in kleine blokjes gesneden
  • verschillende slasoorten naar keuze 
  • 1,5 dl mayonaise
  • 1 dl yoghurt
  • 1 theelepel suiker
  • sap van 1 citroen
  • tomatenketchup
  • dille
  • (versgemalen) peper en zout 

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Voorgerechten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Schil de komkommer en haal er met een parisiënneboor kleine balletjes uit (je kan de komkommer ook gewoon in kleine stukjes snijden)
  2. Bestrooi de balletjes of stukjes met peper en zout en leg ze een klein half uurtje in een vergiet, zodat het vocht eruit kan lopen.
  3. Meng ondertussen de yoghurt en de mayonaise, onder toevoeging van de suiker en het citroensap.
  4. Breng de saus op smaak met een scheut tomatenketchup, wat dille, peper en zout.
  5. Leg eerst enkele blaadjes sla op een bord of in een coupe.
  6. Schik de balletjes komkommer, de blokjes kaas en de garnalen hierop.
  7. Giet er een lepel saus over en serveer met vers stokbrood en boter.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
komkommer, kaas, garnalen Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: