Lasagne met Boursin kaas

INGREDIENTEN

  • 600 gr rundergehakt
  • 2 glazen witte wijn
  • 2 kopjes bouillon
  • 3 tenen knoflook
  • Italiaanse kruiden
  • 1 pakje boursin
  • olijfolie
  • 2 blikken gepelde tomaten in stukjes
  • 2 pakjes gezeefde tomaten
  • 4 stengels selderij
  • 0,5 bosje worteltjes
  • 2 grote uien
  • 2 grote paprika’s
  • 0,5 rol zoute roomboter
  • 4 eetlepels bloem
  • 0,5 liter melk
  • 400 gr zeer oude kaas in plakjes of geraspt
  • lasagnebladen (Grand Italia groen of wit)

BEREIDINGSTIJD : 90 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Pasta recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Snijd de selderij, worteltjes, uien, paprika’s en knoflook heel fijn (keukenmachine).
  2. Roerbak deze groenten in de wok in ruim olijfolie zo’n 10 minuten totdat ze glazig zijn.
  3. Haal de groenten uit de wok en doe deze alvast in een grote hoge pan.
  4. Rul het gehakt goed gaar in de wok.
  5. Voeg nu het gehakt samen met de met de tomaten, wijn en bouillon bij de groenten.
  6. Even goed roeren! Het is nu (als het goed is) een dunne tomatenmassa. Dit moet wel een paar uur heel zachtjes inkoken totdat het een stevige massa geworden is. Houdt het wel in de gaten en zo nu en dan alles goed doorroeren.

Bechamelsaus.

  1. Smelt in de kleine pan heel zachtjes de roomboter, voeg de bloem erbij en ga heel hard roeren totdat alle bloem opgenomen is door de boter.
  2. Op dit moment voeg je een grote scheut melk toe en ga je nog harder roeren.
  3. Voeg nu om en om melk en kaas toe en blijven roeren totdat het een smeuïge massa is.
  4. Als de tomatensaus voldoende is ingekookt, verwarm je de oven voor op 200 graden.
  5. De lasagneschaal invetten en een kleine schep tomatensaus op de bodem aanbrengen.
  6. Daarna een laag lasagnabladen, een dikkere laag tomatensaus en weer bladen.
  7. Nu een laag bechamelsaus en weer een laag bladen enz. Eindig altijd met een laagbechamelsaus.
  8. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en na ruim een half uur even in de oven kijken.
  9. Is de bovenkant bruin en pruttelt het lekker, dan is de lasagne klaar!


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: