Romige pasta met cantarellen

INGREDIENTEN

  • 200 gr pasta (penne)
  • 2 mooie grote cantarellen (of 6 kleintjes)
  • 100 gr oesterzwammen
  • 1 rode paprika
  • 2 sjalotjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepels fijngehakte rode peper
  • 1 pakjes verse roomkaas met kruiden (+/- 150 g)
  • 2 eetlepels (vers geraspte) Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels fijngehakte basilicum
  • Extra nodig: champignonborsteltje
  • (versgemalen) peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 2 personen

RUBRIEK : Pasta recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Veeg intussen de cantharellen en oesterzwammen schoon, snij de stelen in stukjes.
  3. Scheur de oesterzwammen in reepjes.
  4. Was de paprika, halveer deze en verwijder de zaadlijstjes.
  5. Snij de paprika in reepjes.
  6. Pel de sjalotjes en snij ze in partjes.
  7. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak op een hoog vuur de hele cantharellen rondom mooi bruin.
  8. Laat het vocht verdampen.
  9. Doe de cantharellen over op een bord.
  10. Verhit weer 1 eetlepel olie in de pan en bak de sjalot op een laag vuur zachtjes glazig.
  11. Bak de paprika ca. 2 minuten zachtjes mee.
  12. Schep de oesterzwamreepjes, de steeltjes en de fijngehakte rode peper erdoor en roerbak alles op een hoog vuur nog eens 3 à 4 minuten.
  13. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  14. Giet de pasta af, voeg de roomkaas toe en laat de kaas uitsmelten.
  15. Schep er dan het groentemengsel door.
  16. Schep de pasta in 2 diepe borden.
  17. Strooi de Parmezaanse kaas en de basilicum erover en leg er de gebakken cantharellen op.
  18. Garneer met een takje basilicum.

Bron: www.groentenenfruit.nl


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: