Pasta Ó la amatriciana

INGREDIENTEN

  • 400 gr pancetta, dun gesneden
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode ui  
  • 1 groot blik gepelde tomaten
  • 400 gr pasta
  • 2 eetlepels olijfolie 
  • 50 gr pecorino
  • 2 eetlepels verse, fijngehakte peterselie
  • 1 eetlepel cayennepeper
  • zout

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Pasta recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Schil de ui en de teentjes knoflook en snipper ze fijn.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en plaats hier de pancetta in dunne sneden in, laat het even bakken en plaats vervolgens het vlees op huishoudpapier.
  3. Verwijder het overtollig vet en bak met de rest van de olie de teentjes knoflook, ui en kruid met wat cayennepeper.
  4. Voeg er de pancetta terug bij en bak het op een middelhoog vuur gedurende ongeveer 5 minuten of totdat de pancetta bijna bruin van kleur is.
  5. Breng op smaak met zout en peper en voeg er de gepelde tomaten aan toe, verlaag de hittebron en laat 10 minuten stoven.
  6. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim en geouten water. Giet de pasta af en voeg ze toe aan de sudderende saus.
  7. Voeg de peterselie toe en roer alles goed door elkaar.
  8. Schep het geheel over in een voorverwarmde schotel en garneer met de pecorinokaas.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
pancetta, pasta, pecorino Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: