Zeetong met hollandaise saus (Dagorno)

INGREDIENTEN

Voor de vis:

  • 8 tongfilets
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl visbouillon
  • 2 sjalotjes
  • 100 gram champignons
  • 1/2 dl slagroom
  • 20 gram bloem
  • 50 gram boter
  • 1/2 dl hollandaise saus 
  • peper en zout

Voor de hollandaise saus:

  • 1 dl water
  • 1/2 dl azijn
  • 5 eidooiers
  • 1/2 kg boter
  • citroensap
  • zout 

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Visrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

Bereiding vis:

  1. Schil de sjalotjes, hak ze fijn en strooi ze in een pan.
  2. Leg hier de tongfilets open voeg er de wijn, visbouillon en wat peper en zout aan toe en pocheer de vis gedurende een vijftal minuten.
  3. Laat de filets dan uitlekken en leg ze op een voorverwarmde dienschaal.
  4. Reduceer het kookvocht tot 1/4.
  5. Maak de champignons schoon, hak ze fijn, stoof ze in 30 gram boter gedurende 5 minuten en giet er de room door.
  6. Vermeng 20 g boter door kneden met 20 gr bloem.
  7. Roer dit door het ingekookte vocht.
  8. Voeg hier tenslotte de hollandaise saus bij.
  9. Bedek de filets met het champignonmengsel en breng de saus op smaak met kruiden.
  10. Overgiet de filets met de saus en plaats de schaal nog even onder de grill.

Bereiding Hollandaise saus:

  1. Neem azijn van goede kwaliteit. Voeg deze bij het water in een pan, doe er een snuifje zout bij, laat het opwarmen en reduceer het geheel tot 1/4.
  2. Laat even afkoelen en zet de pan au bain marie.
  3. Smelt de boter.
  4. Voeg de eidooiers bij het vocht en klop au bain marie totdat de dooiers gaan binden.
  5. Voeg er dan onder voortdurend kloppen de boter beetje bij beetje bij.
  6. Er moet een dikke mayonaise-achtige saus ontstaan.
  7. Giet er af en toe een klein beetje koud water bij, in totaal 3 eetlepels.
  8. Als alle boter is opgenomen wordt de saus afgesmaakt met wat zout en citroensap. Let op dat de saus niet te heet wordt anders gaat ze schiften.

 


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: