Zeetong met champignons

INGREDIENTEN

  • 8 tongfilets
  • 150 gram boter
  • 1/2 dl slagroom
  • 2 sjalotjes
  • 1/2 kg champignons
  • 50 gram bloem
  • 1 fles droge witte wijn
  • 1 bouquet garni
  • zout en peper

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Visrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Schil de sjalotjes en hak ze fijn.
  2. Smelt 50 gram boter in een pan en laat hierin de sjalotjes licht kleuren.
  3. Voeg er wat witte wijn aan toe en het bouqet garni, breng het aan de kook en laat het 5 minuten koken. Haal het vervolgens van het vuur.
  4. Maak de champignons schoon.
  5. Beboter een grote schaal en leg er de filets in.
  6. Voeg de wijn toe en de champignons en laat het 10 minuten zachtjes pocheren.
  7. Smelt ondertussen 50 gram boter in een andere pan, voeg er de bloem aan toe en maak een blanke roux.
  8. Als de tongfilets klaar zijn, laat ze uitlekken en leg ze op een voorverwarmde dienschaal.
  9. Omring de filets met de champignons en houd het geheel warm.
  10. Passeer het vocht en vermeng het langzaam bij de roux, laat de saus 5 minuten koken, voeg de room toe en breng de saus op smaak met peper en zout.
  11. Haal de saus van het vuur af en werk er met beetjes (onder voortdurend kloppen met de garde) 50 gram boter door.
  12. Giet de saus over de vis en onmiddellijk serveren.


 

REACTIES :

Geschreven door ICannot Cook op 06/6/2012


De saus van dit recept is waardeloos!



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: