Victoriabaars met aardappelgratin

INGREDIENTEN

  • 1 kg victoriabaars-filets
  • 1 kg (pureer) aardappelen
  • 2 dl melk
  • 50 gram boter
  • 0,5 citroen of citroensap
  • 2 dl droge witte wijn
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 2 teentjes look
  • zout en peper
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 laurierblad

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Visrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Breng de witte wijn met het citroensap, wat zout en peper en een laurierblad tot tegen het kookpunt en laat de visfilets hierin garen gedurende ongeveer 10 minuten.
  2. Versnipper de knoflook en meng deze met de gehakte peterselie.
  3. Kook de aardappelen gaar (+/- 20 minuten), giet ze af en laat ze drogen.
  4. Breng de melk met een klontje boter aan de kook.
  5. Voeg de melk toe en pureer de aardappelen met behulp van een roerzeef of pureestamper
  6. Laat ondertussen de oven voorverwarmen op 200 graden en boter een ovenschaal in.
  7. Verdeel de visfilets in kleine stukjes en meng er de peterselie en de knoflook door.
  8. Verdeel de vis over de bodem van de ovenschaal en strijk hierover de aardappelpuree uit.
  9. Verdeel de resterende boter in klontjes over de puree en bestrooi het geheel met wat paneermeel.
  10. Plaats het nog even in de oven tot er zich een mooi korstje vormt.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: