Appelmoes

INGREDIENTEN

  • 1 kg moesappelen (vb goudrenetten)
  • 150 gr suiker
  • snuifje kaneel
  • eventueel een geutje citroensap voor de kleur

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Bijgerechten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Neem een pan en vul deze voor ongeveer de helft met water.
  2. Voeg wat citroensap toe aan het water (hierdoor worden de appels niet bruin)
  3. Schil de appels, snijd ze in vieren verwijder de klokhuizen. Snijd de parten appel nog 1 of twee maal doormidden en doe de stukken meteen in de pan met citroenwater.
  4. Wanneer alle appels geschild zijn, het water afgieten (op een bodempje na).
  5. Gaar vervolgens de appels in de pan met deksel op een matig vuurtje gedurende 20-30 minuten tot ze zacht zijn.
  6. Roer de appelmoes goed om en eventueel zeven (voor zeer gladde appelmoes).
  7. Voeg eventueel wat kaneel toe en laat eventueel afkoelen.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
moesappelen, goudrenetten, suiker, kaneel, citroensap Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: