Penne met asperges, courgette en ham

INGREDIENTEN

  • 650 gr witte asperges
  • 200 gr geroosterde achterham
  • 1 courgette
  • 100 gr Parmezaanse kaas
  • 400 gr penne
  • 20 gr (room)boter
  • 1 bekertje slagroom (+/- 125 ml)
  • 1 bekertje crème fraîche (+/- 125 ml)
  • zout
  • zwarte (versgemalen) peper

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Pasta recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Schil de asperges en snij ca. 3 cm van de onderkant af.
  2. Snij elke asperge in drieën en houd de kopjes apart.
  3. Kook de aspergestukjes in een pan met ruim water in 4 à 6 minuten net gaar.
  4. Voeg de kopjes na ca. 1 minuut toe en kook ze mee.
  5. Snij intussen ham in reepjes, was de courgette en snij deze in blokjes.
  6. Schaaf met een kaasschaaf de kaas in dunne flinters. Giet de asperges af laat ze goed uitlekken.
  7. Kook in een pan met ruim water en zout de penne beetgaar volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  8. Smelt intussen in een ruime pan de boter.
  9. Bak de stukjes courgette in de pan al omscheppend ca. 4 minuten.
  10. Voeg de hamreepjes toe en bak deze zachtjes ca. 1 minuut mee.
  11. Schep de asperges er voorzichtig door en warm het ca. 1 minuut mee.
  12. Roer slagroom en crème fraîche erdoor en laat de saus in ca. 30 seconden goed doorwarmen.
  13. Breng op smaak met zout en peper.
  14. Giet de penne af.
  15. Laat goed uitlekken en schep de penne door de saus.
  16. Strooi er de kaas flinters over en serveer direct.

Bron: www.groentenenfruit.nl


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: