Lasagne met spinazie en ham

INGREDIENTEN

  • 1 kg verse spinazie
  • 1 eetlepel olie, boter of margarine
  • 1 ui
  • ½ bakje champignons (+/- 125 gram)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tomaten
  • 2 takjes verse of 2 theelepels gedroogde tijm
  • 2 theelepels bouillonpoeder
  • 1 zakje kaassaus
  • 4 eetlepels geraspte kaas
  • ± 8 lasagnevellen
  • 4 plakken gekookte ham

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 2 personen

RUBRIEK : Pasta recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de spinazie grondig.
  3. Kook de spinazie met aanhangend water en zout in circa 5-7 minuten gaar.
  4. Laat de spinazie in een vergiet goed uitlekken en snij het grof.
  5. Snipper de ui en snij de champignons in plakjes.
  6. Verhit de olie, boter of margarine in een braadpan en bak de ui 1-2 minuten.
  7. Voeg de champignons toe en bak ze even mee.
  8. Pers het teentje knoflook erbovenuit. Snij de tomaten in stukjes.
  9. Bak de tomaten met de tijm en het bouillonpoeder circa 3 minuten mee.
  10. Bereid de kaassaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  11. Roer de geraspte kaas door de kaassaus.
  12. Vet een vierkante of rechthoekige, niet te hoge ovenschaal in en bedek de bodem met de helft van de voorgekookte lasagnevellen.
  13. Leg de helft van de uitgelekte spinazie, 2 plakken ham, de helft van het champignonmengsel op de lasagnevellen.
  14. Leg nogmaals lasagnevellen op het groentemengsel en leg de andere helft van de groenten op de lasagnevellen. Giet als laatste de kaassaus over het groentemengsel.
  15. Plaats de lasagneschotel circa 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Tip: Lekker met een frisse salade.

Bron: www.groentenenfruit.nl


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: